• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Onderdelen
Originele onderdelen
Ruil en revisie onderdelen
MyLiebherr
Gebruikte onderdelen
Olie en smeermiddelen
Klanten service
 

Olie en smeermiddelen

Smeermiddelen zijn de eerste “levensbehoefte” van uw machine. Uit ervaring weten wij dat het gebruik van de juiste en kwalitatief hoogstaande oliën en smeermiddelen de basis vormen voor het langdurig en efficiënt draaien van motoren, pompen en machines. Dit wordt nog weleens onderschat. Wij beschikken over een compleet eigen assortiment Liebherr olie, smeermiddelen en koelvloeistof. In het assortiment zitten ook motorolie met een laag zwavelgehalte en de HVI hydrauliek-olie. De specificaties hiervan voldoen aan de toenemende emissie-eisen en de hogere werkdrukken. Deze oliën zijn, net als andere types, bij ons verkrijgbaar in handzame verpakkingen van 5 en 20 liter, maar ook in de grotere bulkverpakkingen tot 1000 liter. Ook voor uw Ammann machine hebben wij een uitgebreid programma smeermiddelen.

Universeel smeervet Liebherr 9900Van het Liebherr 9900 smeervet is aantoonbaar vastgesteld dat de drukvastheid hoger ligt dan bij andere  A-merken. Volgens de DIN 51350 norm is getest dat de belastbaarheid van het Liebherr vet twee tot driemaal hoger is als dat van andere kwaliteitsmerken. Door gebruik van Liebherr vet beperkt u slijtage in de draaikrans, pennen, bussen en kogellagers tot een minimum. U bespaart op termijn aanmerkelijk op de kosten voor het vervangen van deze componenten.  Liebherr 9900 vet is beschikbaar in verschillende verpakkingseenheden waaronder patronen van 400 gram, per 4 of 24 stuks of in emmers van 10, 25, 50 en 180 kg.

De unieke kenmerken van het Liebherr 9900 universeelvet zijn:
1.       een veel hogere belastbaarheid dan andere merken (>6000N)
2.       goede hechting, behoud van viscositeit en waterbestendig
3.       optimale corrosiebescherming
4.       een soort vet voor uw hele machine
5.       geschikt voor automatische smeersystemen
6.       breed temperatuurbereik -25 C tot +150 C

Hydrauliekolie  HVI

De kwaliteit van de hydrauliekolie heeft veel invloed op het functioneren en beschermen van het systeem. Liebherr heeft hiervoor de ISO VG 46 olie ontwikkeld, waarmee alle nieuwe machines standaard worden afgeleverd door de fabriek. Van deze hydrauliekolie is vastgesteld dat deze op een aantal gebieden beter presteert dan die van andere merken, zoals verlies van viscositeit, stabiliteit tegen veroudering en bescherming tegen corrosie. Uiteraard informeren onze serviceadviseurs u graag over de toepassingen en voordelen voor uw machine.

De voordelen van de Hydrauliekolie HVI op een rij:
1.       hoge thermische belasting
2.       lange olieverversing interval door middel van olieanalyse
3.       leverbaar in 5 en 20 literverpakking, maar ook in 210 en 1000 liter
4.       hoogwaardige hydrauliekolie met groot temperatuurbereik
5.       zeer goede elastomeer verdraagzaamheid (slangen en afdichtingen)
6.       duidelijk verbeterde fijnbesturing en gereduceerde warmloopfase