• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Over W&H
Missie en Visie
Nieuws
Nieuwsarchief
Persberichten
Merken
Leveringsvoorwaarden
MVO
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemenOnze passie voor de mens vertaalt zich onder andere in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hieraan geven wij concrete invulling door onder andere hergebruik van verpakkingsmaterialen, verkoop van ruilonderdelen, gescheiden afvalinzameling en recycling. Daarmee leveren wij een actieve bijdrage aan het milieu en de beperking van afvalstromen.

Wij beschouwen het verder als normaal om zuinig om te gaan met energie en brandstof. Dit doen we door te investeren in brandstofzuinige bedrijfsmiddelen, zoals het (service)wagenpark, en de levensduur van onze bedrijfsmiddelen te optimaliseren door goed onderhoud. Wij reduceren onze CO2 uitstoot en werken met de CO2 footprint om hiermee steeds een stap vooruit te kunnen maken. Ook de keuze voor Liebherr machines is voor ons een maatschappelijk verantwoorde keuze. Deze machines behoren namelijk tot de zuinigste in de markt en hebben de langste levensduur. Deze levensduur optimaliseren wij door ze een tweede of derde “leven” te geven in binnen- of buitenland.

Tot slot verzorgen wij ook trainingen “Maatschappelijk verantwoord werken met machines”. Bij deze trainingen staat de machinist centraal. Hoe kan de machine efficiënter draaien, hoe beperk je het verbruik? Wat zijn extra handig- en wetenswaardigheden om de machine nog optimaler te gebruiken? De nieuwste inzichten en gebruiken komen uitgebreid aan bod. Omdat wij niet alleen passie voor de machine hebben, maar ook voor de mens, is het goed om te weten dat de machinisten die onze trainingen al eens volgden meer plezier en uitdaging hebben gekregen in hun werk op de machine. Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden van deze en andere trainingsprogramma’s, die wij desgewenst voor u als klant op maat samenstellen.

Heeft u vragen of belangstelling? Neem dan contact op met onze vestiging bij u in de buurt.